Este tot mai scump să încălziți o casă mai veche? Iată cum puteți economisi bani

Menținerea casei calde în timpul sezonului rece nu ar trebui să te lase fără niciun ban în buzunar. Folosește aceste sfaturi pentru a scădea costurile de încălzire.

Din pacate, încălzirea niciunei locuințe nu este vreodată o chestiune ieftină. Și odată cu creșterea prețurilor la energie, la nivel mondial (inclusiv in Romania), eficiența energetică a caselor noastre poate reduce facturile la energie, ne poate economisi bani și poate scădea amprenta de carbon.

Acest lucru este mai ușor în proprietățile mai noi, deoarece este mai probabil să fi fost construite având în vedere eficiența energetic, cu uși și ferestre cu geam triplu și izolație termică care ajută la oprirea căldurii pentru care ați plătit atat de mult.

Proprietățile mai vechi și cele istorice sunt însă foarte diferite, multe dintre ele neavand aceleași caracteristici, iar natura lor de înseamnă adesea că adăugarea izolației poate fi costisitoare sau chiar imposibilă (sa ne gandim la pereții exteriori). 

Dar există o mulțime de alte moduri prin care vă puteți menține casa confortabilă și caldă într-un mod mai rentabil, iar multe dintre ele își vor dovedi rentabilitatea foarte curand.

Analizati opțiunile de izolare pentru pereți și acoperiș

În timp ce proprietățile mai vechi ar putea să nu aibă izolație încorporată (ca standard), este posibil să o adăugați, chiar si acum, indiferent de vremea de afara. Casele pierd o cantitate mare de căldură prin pod, mansarda ori acoperiș, așa că adăugarea izolației aici poate fi un început excelent. Este chiar posibil să cumpărați izolație care sa fie montată într-o singura zi, in intregul pod necirculat!

Adăugarea de izolație la nivelulul acoperiș vă poate reduce facturile la încălzire.

Pereții sunt cu totul altă problemă și vor necesita ca izolația să fie fixată fie pe pereții interiori, cu un perete fals ridicat în interior pentru a crea spațiu ce sa fie umplut, fie la exteriorul clădirii (dacă temperaturile permit acest lucru). Pentru casele de epocă în care pereții originali fac parte din caracterul clădirii, această ultimă opțiune pur și simplu nu va putea fi acceptata – mai ales dacă casa ta este considerată construcție istorică și se pune un accent deosebit pe menținerea esteticii exterioare a proprietății.

Adăugarea izolației poate fi o modalitate excelentă de a crește eficiența energetică, dar poate fi și o cheltuială mare și, potențial, foarte deranjanta la instalare. Din fericire, există mulți specialiști în izolație care vă pot sfătui cu cele mai bune opțiuni.

Recomandarea zilei?

Izolații Naturale prezintă Lână de lemn – mady by STEICO

Produsul, distribuit în România sub eticheta Lână de lemn – mady by STEICO oferă o serie de beneficii aparte. Instalarea se face în doar câteva ore, iar clienții se bucură de facturi mai mici la energie și confort sporit, în întreaga casă.

Izolație din fibră de lemn, pentru suflare

Izolatiinaturale.ro oferă un produs premium – fibra de lemn, purtând sigiliul Lână de lemn – mady by STEICO; se furnizează și servicii de montaj pentru izolarea ecologică a tavanelor, a podurilor, a mansardelor, a pereților pe structura de lemn sau metalică. STEICO zell, produsul original, a fost testat și premiat de publicația renumită OKO-TEST, cu clasificarea SEHR GUT (foarte bun).

Pentru reduceri, gratuități și detalii legate de garanția de 30 de ani, vizitați Izolațiinaturale.ro.

Previous post SUPER-VESTE: Retele inteligente de distributie a gazelor pentru aproape 20 de localitati sucevene
Next post Primaria Sectorului 6 colecteaza gratuit brazii naturali de Craciun, pe toata durata lunii ianuarie, din fata locuintei