Cum transformi curtea într-o oază de relaxare pentru toată familia? TOP 4 idei 

Curtea este spațiul în care toți membrii familiei ar trebui să petreacă timp. Ca acest lucru să fie posibil, trebuie să amenajezi corespunzător spațiul pe care îl ai la dispoziție. 

În funcție de bugetul alocat și de mărimea curții, poți crea un plan de amenajare potrivit nevoilor familiei tale. Dacă nu te poți hotărî, apelează la sugestiile membrilor familiei și ajungeți la un numitor comun. 

Iată 4 lucruri pe care le poți face în curtea ta 

  • Un foișor 

Foișorul este de obicei una dintre alegerile populare atunci când vine vorba de amenajarea curții. Acest lucru se datorează faptului că este practic și te ajută să aduni mai ușor familia sau prietenii la tine. Mai mult, el poate fi util pentru toți membrii familiei: o petrecere de ziua de naștere a copilului, o seară memorabilă cu prietenii de familie, un prânz etc.. 

Cele mai apreciate foișoare sunt cele care au spațiu special pentru grătar, spații de depozitare sau chiar o mini bucătărie. Ele sunt foarte utile vara, când poți găti și lua masa în foișor, bucurându-te de vremea frumoasă. 

  • Spații verzi 

Spațiile verzi sunt necesare oricărei curți, deoarece fără ele curtea nu ar mai avea niciun farmec. Dacă ești pasionat de flori, cu atât mai bine, deoarece poți crea o multitudine de ronduri pline cu verdeață și flori. De exemplu, poți opta pentru trandafiri pomișor de la Verdena, deoarece îi poți muta cu tot cu ghiveci în orice loc din curte, în cazul în care reamenajezi. Plantele ornamentale pot crea un cadru liniștitor, plin de culoare, în care să vrei să îți petreci timpul. 

Poți să optezi pentru diferite tipuri de spațiu verde. De exemplu, poți avea o parte doar cu gazon, unde să desfășori activități precum badminton sau un picnic pentru copii. În altă parte poți crea un cadru cu copaci și o bancă pe care să stai relaxat, să citești o carte. 

  • Spațiu de joacă 

Dacă ai copii, trebuie să amenajezi un spațiu de joacă. Încurajează-ți copiii să petreacă timp în afara casei, departe de ecranele digitale cu ajutorul unui spațiu de joacă. 

De exemplu, o trambulină poate fi extrem de utilă dacă vrei să consumi energia nelimitată a copiilor tăi. În funcție de vârsta copiilor, poți achiziționa diverse tobogane sau leagăne. O mini groapă de nisip poate de asemenea fi o mare bucurie pentru copii, mai ales dacă își aduc și prietenii și pot să dea frâu liber imaginației. 

  • Spațiu de depozitare

Un șopron de grădină este necesar oricărei curți. Acolo poți depozita unelte, lemne sau orice alte lucruri pentru care spațiul din casă nu mai este suficient. 

Un șopron te poate ajuta să ai o curte mai organizată. Astfel, nu vei mai avea în diverse colțuri ale curții unelte, furtunul pentru irigare sau lemne. Curtea va rămâne un spațiu de care să te bucuri din plin, fără să ai elemente care să strice decorul creat. 

Așadar, curtea poate fi o oază de relaxare pentru întreaga familie dacă împarți spațiul corespunzător. Amenajează un foișor, un spațiu pentru joacă, unul de depozitare. Spațiile verzi sunt cele mai importante, așa că amenajează-le cu plante decorative, care să te facă să te simți relaxat, înconjurat de frumos. 

Sursa foto: unsplash.com 

Previous post Top 3 activități de făcut afară împreună cu copilul, departe de toate ecranele de acasă 
Next post <strong>Obligatiile soferilor – ce trebuie sa ai in masina pentru a circula in conditii de legalitate</strong><strong></strong>